skip to Main Content

Over Ben

De wereld verandert steeds sneller en vraagt van ondernemers om flexibel, onderscheidend en concurrerend te zijn. Dit is een pittige uitdaging die je als ondernemer niet alleen hoeft op te lossen en waarin ik je als mede-ondernemer goed zou kunnen begeleiden.

Ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Ben Kalter. Persoonlijk, betrokken en daadkrachtig zijn de kernwoorden die passen bij mijn werkwijze.

Als zelfstandig ondernemer in de Uitvaartbranche heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe het is om te groeien van 15 naar 150 medewerkers. Met daarbij een drive om continu de beste op mijn vakgebied te willen zijn. De verschillende groeifases in de organisatie meegemaakt, waarbij de organisatie gestructureerd meegroeide, door veel aandacht te schenken aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en de processen te optimaliseren.  Een aantal overnames begeleid en de problematiek van cultuurverschillen leren begrijpen.

Na verkoop van mijn bedrijf, 10 jaar bij “Uitvaartcoöperatie DELA” als directeur gewerkt. Een grote organisatie (1.600 medewerkers) met een andere krachten-dynamiek, waarbij mensgericht coachend leiderschap, ondernemerschap en de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers een leidende rol speelde.

Vervolgens opnieuw gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. Als interim-directeur de bijzondere dynamiek ervaren van familiebedrijven in het MKB in crisistijd. Als directeur van “de Uitvaartcoöperatie”, een collectief van 45 landelijke grotere uitvaartondernemers begeleid ik momenteel een groep ondernemers in de nieuwe wereld van online-digitale marketing.

Jouw bedrijf wordt succesvoller als verantwoordelijkheid wordt gedeeld

Met mijn krachtige ondernemersgeest en mijn drive om het beste uit een organisatie te halen, ben ik in staat om het management en haar medewerkers mee te krijgen in complexe veranderingen door onze frisse, vernieuwende kijk op verbindend leiderschap.

Ik heb een rotsvast vertrouwen in mensgericht, verbindend leiderschap, waarbij de ondernemer en iedere medewerker het beste uit zichzelf naar boven haalt en een persoonlijke leiderschapsrol vervult. Ieder individu doet actief mee, geeft richting, oefent invloed uit en bindt mensen aan zichzelf, en aan elkaar. Het eigenaarschap van de groep wordt hierdoor bevorderd en als ondernemer sta je er dan niet alleen voor.

Bijzonder graag wil ik in een strategie-gesprek nader met je kennis maken. Samen onderzoeken we dan of we kunnen bijdragen in jouw vraagstelling.

Voor een vrijblijvend strategie gesprek kun je een afspraak met ons maken

Back To Top